site5

Hosting firma koju koristim zadnje dvije godine, koju sam odabrao nakon dužeg istraživanja na WebHostingTalk i tada su važili za jedan od najpouzdanijih jeftinih hosting firmi.

Ubrzo kreću u veliku ekspanziju koja im se malo obila u glavu jer njihove vrlo povoljne ponude su vrlo brzo iskoristili razni sumnjivi likovi pa je tako jedan hosting paket sa opcijom neograničenog broja websiteva (NE samo domena) jedan tip iskoristio da postavi nekih 800 websiteva!! :-)

To je sve dovelo do drastičnog pada usluge, najgore su prošli preprodavači tj. reselleri koji su masovno napustili site5, također su drastično srezane provizije za partner program sa $55 na samo $20 koje se dobije tek nakon dva mjeseca!

Bilo je nekoliko slučajeva problema sa serverima koje sam ja uglavnom izbjegao uz neke sitne probleme sa skriptama.

Nakon nekih godinu dana raznih problema dječje boljke naglo rasta su uglavnom bile riješene pa se vratio dio stare slave.

Tehnička podrška je uglavnom brza, a često riješi problem prije nego ga stignete prijaviti.

Kao i kod drugih jeftinih hostinga, overselling je najveći problem tj. treba redovito paziti na funkcioniranje stranice jer se lako može dogoditi da neki drugi website koji dijeli isti server kao i vaš zbog loše skripte ili neke druge greške korisnika počne nekontrolirano trošiti procesor i/ili memoriju servera što dovodi do usporavanja svih drugih websiteva na tom serveru. To nije neki problem ako stalno visite na svojem websitu, ali može biti nezgodno ako vam stranice trebaju biti stalno dostupne, a vi niste u stanju redovito kontaktirati tehničku podršku.

Ukratko ako vam treba jeftin, a relativno pouzdan hosting nećete puno pogriješiti, a ako baš imate peh da vas stave na neki lošiji server uvijek možete gnjaviti tehničku podršku da vas prebace na bolji ili u roku 60 dana tražiti nazad svoj novac.