Sadržaj

Najvažnija stvar na web stranici je naravno sadržaj, ako nije kvalitetan i originalan Vaša stranica neće biti dugog vijeka, pogotovo ako 'kradete' materijal s drugih stranica - u tom slučaju riskirate da vaš hosting jako brzo obriše vašu stranicu.

Ne ukradi - kopiranjem tuđeg sadržaja nećete postići ništa osim bijesa originalnog autora i riskirate aktivaciju Google-ovg filtera duplikata koji u rezultatima pretraživanja izbacuje stranice koji imaju isti sadržaje tj. kopiran sa neke već postojeće također originalni autor može poslati DCMA pritužbu Google-u koji će potom ukradeni sadržaj izbaciti iz svog indeksa.

Kvaliteta - Do kvalitete se ne dolazi lako, zato je najbolje slušati komentare posjetioca pa se stalno poboljšavati, a kao dodatni plus se dobije jer posjetioci vole kad ih netko sluša.

Kvantiteta - od viška glava ne boli pogotovo vrijedi na internetu, tražilice vole što više teksta pogotovo Google, ali tko još voli čitati dugačke tekstove pa predugačke tekstove ne bi bilo loše razbiti na više strana, ubaciti slike, podijeliti na manje tekstove kao što ja radim na ovim stranicama.

Originalnost - ako je već netko napisao tekst na istu temu ne znači da vi ne možete napisati bolje!

Lektura - koliko god nekima zvučalo banalno, lektoriranje vlastitih tekstova od strane drugo osobe (pogotovo ako je ta osoba lektor po profesiji) je vrlo korisna stvar. Koliko god se autor trudio uvijek će mu promaknuti poneka pravopisna ili gramatička greška ili će neka rečenica imati potpuno drugačiji smisao od željenog.

Oslanjanje na neki računalni pravopis (poput od MS Word-a) ne mora značiti da je tekst ispravno napisan jer i svinja i svibnja su ispravne riječi ali njihova značenja nemaju puno veze - čak ni kolinje nije u to vrijeme.