T-Portal web imenik

Glavna prednost web imenika T-Portala (bivši HTnet tj. Hinet) je u golemom prometu koji ima sam T-Portal pa ovisno o tematici vaše stranice možete ostvariti solidan dnevni promet.

Upis u je trenutan tj. isti dan, mana toga je da su neke kategorije zatrpane sa po par stotina linkova, a i kvaliteta dobrog dijela njih je upitna jer se izgleda ne vrši nikakva selekcija već se odobravaju gotovo svi linkovi uključujući i očiti spam.

Ako vas zbunjuju rubrike najposjećeniji linkovi i najbolje ocjenjeni linkovi tj. kako su u njima završile stranice koje nemaju veze s pameću odgovor je DA! Njihovi vlasnici cijele dane provode u dizanju vlastitog rejtinga i rušenjem ocjena bilo koga tko dođe iznad njih tako da je prva strani o grijanju koja u trenutku pisanja ovog teksta ima 4626 klikova i ocjenjena je 4314 puta, a dobar dio linkova ima daleko više ocjena nego klikova poput vinogradara koji su 'naštancali' 6873 klikova i polovicu od 13583 ocjenjivanja (drugu polovicu je naštancala konkurencija da ih makne). Za usporedbu stranice Večernjeg lista imaju 9420 klikova ili posjeta, a samo 59 ocjenjivanja! Nažalost osim par manjih intervencija admina, T-Portal se baš nije previše potrudio da dovede u red svoj web imenik.

Postoji mogućnost sponzoriranih linkova, ali nije mi poznato koliko je to efektivno.